Moodeng Hus Tøfler For Menn Og Kvinner Skli Varm Memory Foam Tykk Bomulls Bootie Sko Innendørs Utendørs Blå

B078SMSCH4
Moodeng Hus Tøfler For Menn Og Kvinner Skli Varm Memory Foam Tykk Bomulls Bootie Sko Innendørs Utendørs Blå
  • sko
  • <i>comfortable plush lining and soft uppers and size: in order to wear more comfortable, recommended to buy a big one size or normal size because the item is smaller than normal.</i> <b>komfortabel plysj fôr og myke overdel og størrelse: for å bære mer behagelig, anbefales det å kjøpe en stor en størrelse eller normal størrelse fordi elementet er mindre enn normalt.</b> <i>the slipper with thick and exquisite plush inside can protect your feet, your feet are surrounded by the extremely cozy lining which lets you feel like walking on a cloud.</i> <b>tøffelen med tykk og utsøkt plysj innsiden kan beskytte føttene, er føttene omgitt av ekstremt koselig fôr som gjør at du føler for å gå på en sky.</b>
  • anti-slip og slitesterk gummisåle: bunnen av gummisåler med delikat og fast søm, og med sklisikker tekstur, komfortabel slitesterkt, så kan du gå i keramiske fliser jevnt for å holde deg trygghet.
  • <i>the vamp and memory foam: wide vamp and memory foam is the better protection for toe deformation that encompasses your feet very well and offers soothing comfort and feet can't damage by hitting.</i> <b>Vamp og minne skum: bredt vamp og minne skum er bedre beskyttelse for toe deformasjon som omfatter føttene godt og tilbyr lindrende komfort og føtter kan ikke skade av å treffe.</b> <i>the upper design with single words can show a look of fashion and elegance, and you have enough space to fit feet which make the feet without binding.</i> <b>den øvre design med enkle ord kan vise en titt på mote og eleganse, og du har nok plass til å passe føttene som gjør føttene uten binding.</b>
  • <i>the soles and occasions: the durable and lightweight rubber sole is a great choice for indoor and moderately outdoor use if you insist.</i> <b>sålene og anledninger: slitesterk og lett gummisåle er et godt valg for innendørs og moderat utendørs bruk hvis du insisterer.</b> <i>perfectly fit for using in bedroom, living room, office, apartment, hotel and other daily use.</i> <b>passe perfekt for bruk i soverom, stue, kontor, leilighet, hotell og annen daglig bruk.</b> <i>the thick of slipper will balance you to avoid having a fall when walking, as well as the light rubber soles contribute you walk lightly.</i> <b>tykke av tøffelen vil balansere deg å unngå å ha et fall når han går, så vel som lette gummisåler bidra du går lett.</b>
Moodeng Hus Tøfler For Menn Og Kvinner Skli Varm Memory Foam Tykk Bomulls Bootie Sko Innendørs Utendørs Blå Moodeng Hus Tøfler For Menn Og Kvinner Skli Varm Memory Foam Tykk Bomulls Bootie Sko Innendørs Utendørs Blå Moodeng Hus Tøfler For Menn Og Kvinner Skli Varm Memory Foam Tykk Bomulls Bootie Sko Innendørs Utendørs Blå Moodeng Hus Tøfler For Menn Og Kvinner Skli Varm Memory Foam Tykk Bomulls Bootie Sko Innendørs Utendørs Blå Moodeng Hus Tøfler For Menn Og Kvinner Skli Varm Memory Foam Tykk Bomulls Bootie Sko Innendørs Utendørs Blå
Geox Kvinners Tåken 16 Joggesko Gull / Svart
Diffyou Kvinners Stilig Uformell Comfy Fall Flat Ankel Sokker Sorte
Chocolat Blu Kvinners Sol Kile Sandal Gul
posted October 19, 2013 by Lars-Kristian Eriksen

De sentrale endokrine organene utgjøres av hypofysen og hypothalamus. Sammen slipper de ut en rekke hormoner som kontrollerer de perifere endokrine organenes sekresjon og produksjon av sine hormoner.

Hypothalamus

Hypothalamus er det overordnede senteret for det endokrine systemet, men også for det autonome nervesystemet. Det ligger i bunnen av hjernen, rett under thalamus, og styrer det endokrine systemet via en kjertel på størrelse med en ert som kalles hypofysen. I tillegg til å styre hypofysen, produserer hypothalamus to hormoner som slippes ut via hypofysens baklapp (kalles nevrohypofysen). Disse to hormonene er såkalte nevrohormoner og produseres i to cellegrupper i hypothalamus som kalles nucleus supraopticus og nucleus paraventricularis.

Som nevnt lager hypothalamus to hormoner som skilles ut fra nevrohypofysen. Det første erADH, som står for antidiuretisk hormon og er viktig i kroppens regulering av salt-/væskebalansen. Måten ADH fungerer på er komplisert og for en bedre forståelse bør man se nærmere på nyrenes funksjon og anatomi. Men kort fortalt er det sanseceller i hypothalamus som registerer om vi har behov for å holde tilbake væske. Hvis det er tilfellet, vil ADH frisettes og sørge for at det settes inn ureatransportører og aquaporiner i nyrenes distale tubuli. Dette er svært viktig for kroppens regulering av langtidsblodtrykk. Det andre hormonet er oxytocin, og er viktigst i forbindelse med fødsel og amming.Stimulerer glatt muskulatur i uterus og i melkekjertlenes utførselsganger. Hormonet frigjøres ved strekk i uterusveggen under fødsel og ved stimulering av brystknopp ved amming. Utslipp fører til kontraksjon av glatt muskulatur i uterus og i melkeganger. Dette er viktig for utdrivingsrefleksen under fødsel, og melkeutdriving ved amming.

Hypofysen

Hypofysen ligger rett under og i direkte kontakt med hypothalamus, og er på størrelse med en liten ert. Den er festet via hypofysestilken og ligger i en grop i bunnen av hjerneskallen, sella tucica, i umuddelbar nærhet til synsnervekrysningen. Hypofysesvulster vil derfor ofte debutere med symptomer som f.eks synsforstyrrelser pga at synsnerven klemmes av. Hypofysen deles i to lapper; adenohypofysen og nevrohypofysen. Disse kalles også hhv forlappen og baklappen. Forlappen er dannet fra en utbuktning av den primitive ganen, mens baklappen er dannet som en nedbuktning av nervevevet fra hjerneventrikkel 3. Disse to lappene smelter sammen og danner hypofysen.

Hormonproduksjonen i hypofysen starter allerede i 12. fosteruke og som nevnt styres sekresjon av hypothalamus og feedbackinformasjon . Hypothalamus slipper ut hormoner til portåresystemet som leder ned til hypofysens forlapp, hvor de binder de seg til reseptorer på sine respektive hormonproduserende celler. I forlappen vil alle hormonene stimuleres av hypothalamus, med unntak av prolaktin som hemmes. Kutter man hypofysestilken vil derfor produksjonen av hormoner reduseres, bortsett fra prolaktin, som vil økes. Baklappens celler har ingen hormoner, men virker som et lager for hormonene som produseres i de nevroendokrine cellene i hypothalamus. Fra baklappen frigjøres hormonene via eksocytose.

Stimulerer til frislipp av glukokortikoider (kortisol). Glukokortikoidene produseres i binyrene og har tre hovedvirkninger.

Glukokortikoidene, hvor kortisol er det viktigste, er kroppens stresshormon, og ved høye konsentrasjoner sørger det for at kroppen legger bort vedlikehold og konsentrerer seg om å overleve.

Stimulerer til frislipp av thyroideahormonene tyroksin (T4) og Trijodotyronin (T3). Disse produseres i glandula thyroidea og styrer kroppens basalstoffskifte.

Virkningen av disse hormonene kan du lese mer om her og her.

Påvirker alle slags vev og gir vekst. Har også en metabolsk effekt, da det øker blodsukkeret.

Virker på melkekjertlene og fører til produksjon av morsmelk.

Slippes ut fra baklappen.Se virkninger lenger oppe i artikkelen.

Slippes ut fra baklappen.Se virkninger lenger oppe i artikkelen.

Qybele.no

Sand, O. Sjaastad, Ø, V. Haug, E. (2010).Oslo: Gyldendal Norske Forlag AS

Share Latasa Kvinners Spiss Tå Blonderup Komfort Sko Røde
Denne bloggen forfattes av Lars-Kristian Eriksen, fotballspiller for Odd Ballklubb og ernæringsfysiologistudent på andre året. Hensikten med denne bloggen er å drive grunnleggende folkeopplysning innen diverse helserelaterte temaer relatert til pensum på ernæringsstudiet.
Supra Vaider Skatesko Svart / Hvit

Recent Posts

33 EUR - for å vise gjeldende priser og tilgjengelighet, inn datoene for ditt opphold

Vurdering fra besøkende ( 94× ): 85%

Åkeshovs gårdsväg 1, Bromma (3.4 km avstand fra byen Sundbyberg)

Set in quiet surroundings, this 17th-century castle is just 50 metres from Åkeshov Metro Station. It offers tastefully decorated rooms with free WiFi access and private bathrooms.

Menns H Ved Hudson Cruise Ankel Boot Lerret Laced Arbeid Kontor Chukka Boots Navy

Vurdering fra besøkende ( 317× ): 76%

Västerled 14, Bromma (3.6 km avstand fra byen Sundbyberg)

Dette hotellet ligger i den grønne bydelen Äppelviken i Stockholm, 10 minutters kjøring fra sentrum. Hotellet holder til i en elegant 1950-tallsbygning, og tilbyr økologisk frokostbuffé, gratis Wi-Fi og avgiftsfri parkering.

Carolbar Kvinners Snøre På Mote Plattform Høyt Hæl Korte Støvler Grå

Vurdering fra besøkende ( 3884× ): 86%

Lindhagensgatan 90, Stockholm (4 km avstand fra byen Sundbyberg)

Disse moderne leilighetene er kun en 10-minutters T-banetur fra Stockholm Centralstasjon. Alle har moderne kjøkken, LCD-TV og gratis WiFi.

Frye Kvinners Veronica Søm Kort Støvel Brun

Vurdering fra besøkende ( 354× ): 89%

Kungsholms strand 133, Stockholm (4.4 km avstand fra byen Sundbyberg)

Dette unike boutiquehotellet ligger på et oppusset skip fra 1908 som ligger fortøyd ved Kungsholms Strand, og tilbyr møblert soldekk og rom med maritimt tema. Fridhemsplan t-banestasjon ligger mindre enn 10 minutters gange unna.

Klikk Rigger Boot Unlined Sup Størrelse 9
Drew Skoen Mens Bølge Grå Snøre På Joggesko 16 4w
Qupid Womens Milia111x Over Kneet Boot Kamel
Detasjers Mote Blonder Opp Høye Punk Dans Lerret Lange Støvler Joggesko Sko For Kvinner Multicoloured23

* Habitant-kortet er Habitats medlemskort hvor du betaler en årlig kontigent for å motta eksklusive tilbud og faste rabatter. Velg mellom Habitant (NOK 249,- for 1 år) og Habitant VIP (NOK 349,- for 1 år). Med Habitant-kortet har du alltid 20% på alle interiørvarer, fast bursdagsrabatt på hele butikken, fri frakt over 20.000,- og alltid 5% ekstra på alle møbler* (Gjelder Habitant VIP).