Ofoot Åpen Tå Bomull Lin Kvinners Tøfler Memory Foam Sommerlige Huset Tøfler Olje Comfy Grønne

B06X932XZ1
Ofoot Åpen Tå Bomull Lin Kvinners Tøfler Memory Foam Sommerlige Huset Tøfler Olje Comfy Grønne
  • sko
  • bomull
  • importert
  • syntetisk såle
  • aksel måler omtrent 1,9 fra buen
  • lin øvre og åpen tå utforming: lin materiale og bomull frotté klut fôr er lette og pustende, gi deg behagelig og koselig, ikke bry deg om føttene-sweating.special åpen-tær design, et fasjonabelt valg på varmt vær dag.
  • farger og størrelse alternativer: Coronet blå og olje grønn, med striper mønstre, både dress for menn og women.four sanne størrelser passer godt: størrelse s (oss 4,5-5,5, uk 2-3, eu 35-36, fot lengde: 21,5 -22.5 cm, størrelse m (oss 6-7, uk 3,5-4,5, eu 37-38, fot lengde: 22,7 til 23,5 cm), størrelse l (oss 7,5-8,5, UK 5-6, eu 39-40, fot lengde: 24-25 cm), størrelse XL (oss 9-10, uk 06.05 til 07.05, eu 41-42, fot lengde: 25,2 til 26 cm)
Ofoot Åpen Tå Bomull Lin Kvinners Tøfler Memory Foam Sommerlige Huset Tøfler Olje Comfy Grønne Ofoot Åpen Tå Bomull Lin Kvinners Tøfler Memory Foam Sommerlige Huset Tøfler Olje Comfy Grønne Ofoot Åpen Tå Bomull Lin Kvinners Tøfler Memory Foam Sommerlige Huset Tøfler Olje Comfy Grønne Ofoot Åpen Tå Bomull Lin Kvinners Tøfler Memory Foam Sommerlige Huset Tøfler Olje Comfy Grønne Ofoot Åpen Tå Bomull Lin Kvinners Tøfler Memory Foam Sommerlige Huset Tøfler Olje Comfy Grønne
Skoleår 2018-2019
Nivå Flo Oransje
Carolbar Kvinners Buer Spisse Tå Rhinestones Høye Hæler Stiletthæler Pumper Sko Aprikos
posted October 19, 2013 by Lars-Kristian Eriksen

De sentrale endokrine organene utgjøres av hypofysen og hypothalamus. Sammen slipper de ut en rekke hormoner som kontrollerer de perifere endokrine organenes sekresjon og produksjon av sine hormoner.

Hypothalamus

Hypothalamus er det overordnede senteret for det endokrine systemet, men også for det autonome nervesystemet. Det ligger i bunnen av hjernen, rett under thalamus, og styrer det endokrine systemet via en kjertel på størrelse med en ert som kalles hypofysen. I tillegg til å styre hypofysen, produserer hypothalamus to hormoner som slippes ut via hypofysens baklapp (kalles nevrohypofysen). Disse to hormonene er såkalte nevrohormoner og produseres i to cellegrupper i hypothalamus som kalles nucleus supraopticus og nucleus paraventricularis.

Som nevnt lager hypothalamus to hormoner som skilles ut fra nevrohypofysen. Det første erADH, som står for antidiuretisk hormon og er viktig i kroppens regulering av salt-/væskebalansen. Måten ADH fungerer på er komplisert og for en bedre forståelse bør man se nærmere på nyrenes funksjon og anatomi. Men kort fortalt er det sanseceller i hypothalamus som registerer om vi har behov for å holde tilbake væske. Hvis det er tilfellet, vil ADH frisettes og sørge for at det settes inn ureatransportører og aquaporiner i nyrenes distale tubuli. Dette er svært viktig for kroppens regulering av langtidsblodtrykk. Det andre hormonet er oxytocin, og er viktigst i forbindelse med fødsel og amming.Stimulerer glatt muskulatur i uterus og i melkekjertlenes utførselsganger. Hormonet frigjøres ved strekk i uterusveggen under fødsel og ved stimulering av brystknopp ved amming. Utslipp fører til kontraksjon av glatt muskulatur i uterus og i melkeganger. Dette er viktig for utdrivingsrefleksen under fødsel, og melkeutdriving ved amming.

Hypofysen

Hypofysen ligger rett under og i direkte kontakt med hypothalamus, og er på størrelse med en liten ert. Den er festet via hypofysestilken og ligger i en grop i bunnen av hjerneskallen, sella tucica, i umuddelbar nærhet til synsnervekrysningen. Hypofysesvulster vil derfor ofte debutere med symptomer som f.eks synsforstyrrelser pga at synsnerven klemmes av. Hypofysen deles i to lapper; adenohypofysen og nevrohypofysen. Disse kalles også hhv forlappen og baklappen. Forlappen er dannet fra en utbuktning av den primitive ganen, mens baklappen er dannet som en nedbuktning av nervevevet fra hjerneventrikkel 3. Disse to lappene smelter sammen og danner hypofysen.

Hormonproduksjonen i hypofysen starter allerede i 12. fosteruke og som nevnt styres sekresjon av hypothalamus og feedbackinformasjon . Hypothalamus slipper ut hormoner til portåresystemet som leder ned til hypofysens forlapp, hvor de binder de seg til reseptorer på sine respektive hormonproduserende celler. I forlappen vil alle hormonene stimuleres av hypothalamus, med unntak av prolaktin som hemmes. Kutter man hypofysestilken vil derfor produksjonen av hormoner reduseres, bortsett fra prolaktin, som vil økes. Baklappens celler har ingen hormoner, men virker som et lager for hormonene som produseres i de nevroendokrine cellene i hypothalamus. Fra baklappen frigjøres hormonene via eksocytose.

Stimulerer til frislipp av glukokortikoider (kortisol). Glukokortikoidene produseres i binyrene og har tre hovedvirkninger.

Glukokortikoidene, hvor kortisol er det viktigste, er kroppens stresshormon, og ved høye konsentrasjoner sørger det for at kroppen legger bort vedlikehold og konsentrerer seg om å overleve.

Stimulerer til frislipp av thyroideahormonene tyroksin (T4) og Trijodotyronin (T3). Disse produseres i glandula thyroidea og styrer kroppens basalstoffskifte.

Virkningen av disse hormonene kan du lese mer om her og her.

Påvirker alle slags vev og gir vekst. Har også en metabolsk effekt, da det øker blodsukkeret.

Virker på melkekjertlene og fører til produksjon av morsmelk.

Slippes ut fra baklappen.Se virkninger lenger oppe i artikkelen.

Slippes ut fra baklappen.Se virkninger lenger oppe i artikkelen.

Qybele.no

Sand, O. Sjaastad, Ø, V. Haug, E. (2010).Oslo: Gyldendal Norske Forlag AS

Share 3
Denne bloggen forfattes av Lars-Kristian Eriksen, fotballspiller for Odd Ballklubb og ernæringsfysiologistudent på andre året. Hensikten med denne bloggen er å drive grunnleggende folkeopplysning innen diverse helserelaterte temaer relatert til pensum på ernæringsstudiet.
Dailyshoes Kvinners Blonderup Ankel Polstret Krage Arbeid Kamp Harde Tå Sokker Brun Tan Rosa Pu

Recent Posts

Agoolar Kvinners Høye Hæler Fast Stoff Påpekt Lukket Tå Mykt Materiale Pullon Støvler Sorte

Vurdering fra besøkende ( 94× ): 85%

Åkeshovs gårdsväg 1, Bromma (3.4 km avstand fra byen Sundbyberg)

Set in quiet surroundings, this 17th-century castle is just 50 metres from Åkeshov Metro Station. It offers tastefully decorated rooms with free WiFi access and private bathrooms.

80 EUR - for å vise gjeldende priser og tilgjengelighet, inn datoene for ditt opphold

Vurdering fra besøkende ( 317× ): 76%

Västerled 14, Bromma (3.6 km avstand fra byen Sundbyberg)

Dette hotellet ligger i den grønne bydelen Äppelviken i Stockholm, 10 minutters kjøring fra sentrum. Hotellet holder til i en elegant 1950-tallsbygning, og tilbyr økologisk frokostbuffé, gratis Wi-Fi og avgiftsfri parkering.

Reebok J14710 Pro Høy N Stram Ii Lav Menns M Baseball Klossene Sort / Hvit 16 M

Vurdering fra besøkende ( 3884× ): 86%

Lindhagensgatan 90, Stockholm (4 km avstand fra byen Sundbyberg)

Disse moderne leilighetene er kun en 10-minutters T-banetur fra Stockholm Centralstasjon. Alle har moderne kjøkken, LCD-TV og gratis WiFi.

Nike Lunar Kraft En Sikring Nrg Bearbrick 573980104

Vurdering fra besøkende ( 354× ): 89%

Kungsholms strand 133, Stockholm (4.4 km avstand fra byen Sundbyberg)

Dette unike boutiquehotellet ligger på et oppusset skip fra 1908 som ligger fortøyd ved Kungsholms Strand, og tilbyr møblert soldekk og rom med maritimt tema. Fridhemsplan t-banestasjon ligger mindre enn 10 minutters gange unna.

Motta nyhetsbrev
Finn min butikk
Bli en Habitant
Adidas Kvinners Cf Fordel W Joggesko Ftwr Hvit Matt Gull Kjerne Sort

* Habitant-kortet er Habitats medlemskort hvor du betaler en årlig kontigent for å motta eksklusive tilbud og faste rabatter. Velg mellom Habitant (NOK 249,- for 1 år) og Habitant VIP (NOK 349,- for 1 år). Med Habitant-kortet har du alltid 20% på alle interiørvarer, fast bursdagsrabatt på hele butikken, fri frakt over 20.000,- og alltid 5% ekstra på alle møbler* (Gjelder Habitant VIP).